Back

Similitud de l’anglès amb els idiomes europeus més importants

L’anglès, com a idioma germànic occidental, comparteix similituds i arrels lingüístiques amb diversos idiomes europeus, especialment amb altres idiomes germànics i llatins, com l’alemany, ja que tots dos són membres de la branca germànica, així que estan molt relacionats, juntament amb altres idiomes europeus que veurem a continuació:

  • Alemany: L’alemany i l’anglès comparteixen moltes paraules d’origen germànic que s’assemblen tant com en estructura com en significat. També, tots dos idiomes utilitzen les mateixes 26 lletres que formen l’alfabet llatí, això és un avantatge i una cosa positiva, ja que facilita als parlants d’anglès poder començar immediatament a escriure en alemany.
  • Francés: Igual que amb l’alemany, l’anglès i el francès també comparteixen el mateix alfabet, amb estructures gramaticals similars i paraules en comú, ja que moltes paraules i expressions en anglès, tenen arrels franceses. 

De fet, els lingüistes han descobert que l’anglès i el francès comparteixen fins al 27% de les seves paraules o equivalents.

  • Espanyol: Encara que l’anglès és un idioma germànic, ha adoptat moltes paraules del llatí a través del francès. Això fa que sigui similar amb idiomes com l’espanyol i italià. Més del 35% de les paraules en anglès tenen estan relacionades amb l’espanyol, sigui per la seva paraula o per significat. Alguns exemples coneguts són la paraula actor/actor, el verb analitzar/to analyze o la terminació en “ió”, com emoció/emotion, educació/education…

Encara que aquestes característiques són similars, és important recordar que l’anglès ha evolucionat molt al llarg de la història, així que encara que hi ha connexions lingüístiques amb els idiomes europeus anteriors, l’anglès continua sent únic en molts sentits.

 

FONTS:

Obrir whatsapp
1
Hola! 👋
Puc ajudar-te?