Back

Relació entre el joc i l’aprenentatge en el desenvolupament lingüístic infantil

Aprendre  l’anglès és una tasca molt important per als nens que apliquen principalment les tècniques tradicionals sense relacionar-se amb l’ús pràctic. D’altra banda,  l’enfocament més natural de la integració d’una llengua estrangera en la infància és el de jugar a jocs. Aquesta compatibilitat innata entre el joc i l’aprenentatge juga un paper important en l’evolució de la llengua infantil i ara estem justificant per què l’aprenentatge de l’anglès mitjançant el joc va sorgir com a mode molt eficaç i agradable.

  1. Aprendre a través de l’experiència: El joc dona als nens l’oportunitat d’involucrar-se en un joc real i participatiu. Descobreixen nous mitjans lingüístics mentre juguen, utilitzant el llenguatge amb l’aire de pràctiques accidentals, sense la pressió de perdre una síl·laba. Gràcies a això, pots trobar-te en un entorn nodridor i emocionant on practicar i provar nou vocabulari en qualsevol de les quatre llengües sense tenir por dels errors.
  2. Motivació i enginy: El joc està dissenyat originalment per ser entretingut i ha de ser una bona estimulació per als nens. L’aprenentatge de l’anglès a través del joc i les activitats recreatives intuïtivament desperta l’interès entre els alumnes i fa que l’experiència sigui divertida. 
  3. Contextos reals i significatius: El joc s’utilitza com a eina capaç de generar l’oportunitat d’experimentar sessions genuïnes i inoblidables. Utilitzant jocs de rol, simulacions i altres tipus d’activitats, els nens poden practicar l’anglès en una varietat de situacions amb les quals poden relacionar-se directament, com comprar en una botiga, menjar en un restaurant…
  4. Fomentar la creativitat i la col·laboració: El joc motiva la seva creativitat i estimula la imaginació dels nens. Amb un joc, poden fer coses com escriure històries, inventar personatges i treballar juntament amb els seus companys de joc utilitzant l’anglès. Aprendre un nou llenguatge a través de la interacció amb persones d’una altra cultura és més interessant i es facilita el desenvolupament social i emocional.

En altres paraules, l’estratègia de jugar a través de l’anglès és una manera excel·lent d’ajudar els nens a aprendre anglès. A més, com a atractiu i estimulant per als nens, estableix brillantment els fonaments del llenguatge en els quatre àmbits: lingüístic, social i emocional. Per tant, els nens no només milloren el seu anglès professional, sinó que es desenvolupen i es converteixen en individus agradables.


Obrir whatsapp
1
Hola! 👋
Puc ajudar-te?