Back

Dominar l’anglès per a la vida quotidiana

En un món cada vegada més globalitzat, l’aprenentatge de l’anglès ha passat de ser una habilitat opcional a una necessitat essencial per a la comunicació i l’èxit personal i professional. No obstant això, moltes persones es troben amb el repte de començar a utilitzar l’anglès en la seva vida quotidiana, des de situacions bàsiques fins a tasques més complexes. En aquest article, us proposem vocabulari i frases essencials que són imprescindibles per afrontar les situacions més comunes de la vida diària amb confiança i fluïdesa.

Vocabulari per a tasques diàries:

  1. Salutacions: “Hello” (Hola), “Good morning” (Bon dia), “Good afternoon” (Bona tarda), “Good evening” (Bona nit).
  2. Presentacions: “My name is…” (El meu nom és…), “Nice to meet you” (Encantat de conèixer-te), “How are you?” (Com estàs?).
  3. Compra i vendes: “How much does it cost?” (Quant val?), “I would like to buy…” (Voldria comprar…), “Do you accept credit cards?” (Accepteu targetes de crèdit?).
  4. Aliments i begudes: “I’d like a coffee, please” (Voldria un cafè, si us plau), “Could I have the bill, please?” (Podria tenir el compte, si us plau?), “I’m allergic to…” (Sóc al·lèrgic a…).
  5. Transport: “Where is the nearest bus stop?” (On és la parada d’autobús més propera?), “Is this seat taken?” (Aquest seient està ocupat?), “Can you tell me how to get to…?” (Em pot dir com arribar a…?).

Frases per a situacions comunes:

  1. A l’oficina o la feint: “Can you help me with this?” (Em pots ajudar amb això?), “I have a question” (Tinc una pregunta), “When is the deadline?” (Quin és el termini límit?).
  2. En un restaurant o cafeteria: “Could we have a table for two, please?” (Podríem tenir una taula per a dos, si us plau?), “What do you recommend?” (Què recomanes?), “Could I have a glass of water, please?” (Podria tenir un got d’aigua, si us plau?).
  3. En un centre mèdic o farmàcia: “I need to see a doctor” (Necessito veure un metge), “I have a headache” (Tinc mal de cap), “Where is the nearest pharmacy?” (On és la farmàcia més propera?).

Dominar aquest vocabulari i aquestes frases proporciona una base sòlida per a comunicar-se eficaçment en anglès en una àmplia gamma de situacions quotidianes. A més, practicar regularment amb altres parlants natius i exposar-se a l’idioma a través de pel·lícules, música i lectures pot ajudar a millorar encara més les habilitats lingüístiques. Amb dedicació i pràctica constant, la confiança en l’anglès per a la vida quotidiana esdevindrà una segona naturalesa, obrint portes a noves oportunitats i experiències en un món cada vegada més interconnectat.Obrir whatsapp
1
Hola! 👋
Puc ajudar-te?