Back

Entrevistem a Salvador Fa: President de l’Associació de Futbol Sala Caldes

Avui us compartim l’entrevista realitzada a Salvador Fa, President de l’Associació de Futbol Sala Caldes, Organitzador de la 31ena edició del torneig escolar AFS Caldes.

En aquesta 31ena edició, Novacademia col·labora amb un dels esdeveniments més carismàtics de Caldes de Montbui en el que participen més de 1000 nens i nenes de les diferents escoles de primària de Caldes.  Estem parlant de l’antigament conegut com el Torneig Rosario Sanchez, ara anomenat Torneig Escolar AFS Caldes, que tindrà lloc al Camp Municipal de Futbol i al Pavelló de les cremades, els dies 7,8 i 9 de juny.

Novacadèmia, com a entitat dedicada a l’educació, sempre ha compartit diferents  valors amb aquest esport, el futbol, i sabem que aspectes fonamentals com l’esforç, el treball en equip, la constància i la il·lusió, són claus en els més petits a l’hora d’assolir els seus objectius quan creixen. Des del 2012, Novacadèmia ha format milers d’infants d’entre 3 i 12 anys, tant al nostre centre de formació a Caldes, com a diferents in-plants a escoles i centres educatius a ciutats com  Barcelona, Sabadell, Granollers, el Prat de Llobregat, entre d’altres.

Els nens i nenes són el nostre futur i hem de vetllar per la seva formació acadèmica i en valors, com el respecte, la tolerància, la igualtat, i el créixer aprenent junts, així com participar en esports com el fútbol, enriqueix aquest valors i els prepara per a un futur millor.

Avui ens acompanya en Salvador Fa, president de l’Associació de Futbol Sala i Organitzador de la 31ena edició del torneig escolar AFS Caldes.

  • Com es presenta aquesta 31ena edició del Torneig AFS Caldes? Hem llegit que també participaran nens i nenes d’I4 i d’I5.

Es presenta amb moltes ganes i il·lusió tant per part de l’organització com per part dels més de 1000nens/es que any rere esperen ansiosos
l’organització d’aquest esdeveniment esportiu. Sí, ja fa uns quants any que per petició de les escoles, participen nens/es de i4 i i5.

  • Això sona genial! Però explica’ns, després de tants anys  organitzant i vivint aquest torneig, quina ha estat l’evolució a nivell de participació?

Ara ja feia unes quantes edicions que la participació s’havia estancat i la participació rondava els 900 nens/es, però aquesta edició superem els 1000 participants. Aquest torneig esportiu ningú se’l vol perdre i aquí teniu un bon exemple. Penseu que els nens/es estan expectants perquè arribi el moment. Només existeix un torneig escolar d’aquesta magnitud i el tenim a la

  • És cert, i ens hem de felicitar per això! Què creus que mou els nens i nenes i les seves famílies a participar-hi de manera tan activa i amb tanta il·lusió?

Primer de tot, el caràcter lúdic i festiu que des de l’AFS Caldes se li ha donat a aquest torneig. En segon lloc, el fet que totes les escoles del poble gaudeixin d’una convivència esportiva que dura pràcticament tres dies. I com a fet molt important: No existeixen ni guanyadors/es ni perdedors/es, només infants practicant esport.

  • Això és molt important, tothom hi ha de tenir el seu lloc i el més és l’esforç i la participació, a banda del respecte i l’esportivitat.
    A casa nostra, a Novacadèmia, tenim molts nens que estudien anglès des de ben petits i alhora també s’inicien en la pràctica d’un esport. Totes dues activitats tenen, des del nostre punt de vista, molt en comú. Què en penses?

Doncs teniu molta raó, l’esport i l’educació i en aquest cas l’anglès, estan vinculats. És molt important per la a vida dominar un idioma com l’anglès al mateix temps que practicar un esport. Un cop et compromets, acabes practicant-ho.

  • Tens tota la raó, és una qüestió de compromís. Els esportistes que acaben fent del seu esport una professió, cada vegada més, dominen l’anglès i així ho demostren quan concedeixen entrevistes. Com a qualsevol professió, l’anglès és actualment una necessitat molt clara. Us heu plantejat poder combinar el futbol amb l’anglès en un futur?

Tens raó quan dius que és una necessitat molt clara per a qualsevol sigui professional o simplement cultural o d’oci, però a hores d’ara no ens ho podem plantejar. Sabem de la importància que té aquest idioma entre els infants d’aquestes edats però el nostre objectiu és que la pràctica d’esport de tots els nens/es de la nostra vila vagi en augment i amb això ja estem servits, tot i que s’accepten idees i propostes.

  • A títol personal Salva, has tingut alguna experiència personal on el teu coneixement de l’anglès t’hagi ajudat de manera inesperada en el teu paper com a organitzador d’esdeveniment esportius?


No, malauradament no tinc coneixements d’anglès. L’entenc una mica, però no el parlo. A hores d’ara és un objectiu i un repte que m’he proposat.

Doncs compta amb Novacadèmia per tot allò que necessitis en matèria d’anglès! Estem segurs que com tants i tants alumnes, si t’ho proposes, parlaràs anglès i a més el gaudiràs sense cap dubte. Moltes gràcies per les teves respostes. Us desitgem un molt bon torneig!

Obrir whatsapp
1
Hola! 👋
Puc ajudar-te?