Back

Gràcies per aquest curs!

Un any més, ha arribat la fi del  curs per a milers i milers d’alumnes, des dels més petits, que donen els seus primers passos dins l’escola fins els que deixen l’institut per començar una carrera o un cicle formatiu, perseguint allò que més els agrada i que segurament serà l’inici del seu futur professional.

Quina és la valoració que els professionals de Novacadèmia fem d’aquest curs que tot just ha acabat fa uns dies? Són molts els aspectes que han caracteritzat aquest curs 2023-2024, i que des de la nostra pròpia experiència, volem compartir amb vosaltres.

En la vessant de l’aprenentatge de l’anglès, es constata un augment en la conscienciació de la seva importància en l’escenari professional i acadèmic, i els propis alumnes mostren més motivació i interès en aprendre l’anglès com a llengua estrangera, disminuint tal vegada la pressió que pares i mares han hagut de fer sobre els seus fills i filles a fi d’aconseguir que estudiessin anglès acadèmic. Malgrat això, hi ha molta feina a fer, el nivell mitjà és superior al de cursos passats, però molt inferior encara als nivells assolits a altres països.

La part més positiva i relacionada amb aquest darrer aspecte, és que l’edat d’inici en l’estudi de l’anglès, es redueix any rere any, i les nostres aules s’omplen de nens i nenes a partir de 3 anys que s’acostumen a l’anglès a través del joc, de materials oficials exclusius per a la seva edat, dels quals gaudeixen cada vegada més. Aquests petits infants assoliran els nivells B2 i C1 de la llengua un o dos anys abans que els alumnes actuals. I això és francament molt interessant.

Però aquest curs 2023-2024 també ens ha portat un augment en el nombre d’alumnes adults  que sol·liciten serveis d’anglès  enfocats a perfeccionar les seves habilitats lingüístiques, per necessitat específica del seu lloc de treball així com per optar a millores professionals i de promoció dins la seva carrera. A diferència d’anys anteriors, el Business English és cada vegada més personalitzat i en grups reduïts, adaptant continguts en funció de les necessitats específiques no tan sols de l’empresa, sinó també del grup que rep les classes.

Aquest estiu prepararem molts alumnes com cada any per als exàmens oficials de Cambridge English, alguns dels quals en edat adulta i amb l’objectiu, com es mencionava prèviament, d’assolir un certificat oficial d’anglès amb finalitat professional.

En quant al terreny del reforç escolar, el curs 2023-2024 ha estat un dels més intensos en volum de feina. Per les nostres aules han passat alumnes de primària, secundària i batxillerat, amb necessitats molt diverses i amb objectius personals que hem compartit i per als quals hem lluitat conjuntament.

Un factor molt important és la disposició dels alumnes a rebre aquest suport i el seu paper cada vegada més involucrat en els objectius i els assoliments. És una part molt gratificant de la nostra feina el poder obtenir el millor de cada alumne, sobretot el termes de motivació i autoconfiança, i aquest ha estat el tret més destacable de tot el curs. Hem de posar un 10 a l’alumnat i al professorat, que han fet un equip imbatible i que han treballat de valent tot el curs per finalitzar-lo de la millor manera possible.

Les proves PAU de juny 2024 han estat també una dels nostres principals àrees de treball, on alumnes amb perfils acadèmics molt diversos, han rebut suport per obtenir les millors qualificacions possibles, reforçant els continguts específics de les proves comunes i optatives, que més els preocupaven. És una realitat que el nivell d’exigència de la formació reglada està augmentant i que l’alta diversitat existent a les aules, complica en alguns casos l’assoliment de tots els continguts. Cal estudiar durant tot el curs i mantenir un nivell d’alerta constant com a eïna que ens permeti assolir els millors resultats possibles.

En aquest sentit, les tècniques d’estudi són clau i formen una part important dins el reforç escolar des de primària. A través d’elles, readrecem l’aprenentatge i treballem a curt i mig termini. Cal recordar que no ens hem de centrar únicament en els resultats. La nostra finalitat és ajudar els alumnes a assolir els seus objectius personals. Ens esforcem per animar-los, fent-los sentir còmodes amb la seva feina i fomentant un ambient positiu i de suport. I fent-ho bé, els resultats venen tots sols.

foto web NA

Tot el professorat ens sentim profundament agraïts de poder ajudar persones de diferents edats i contextos. L’evolució de cada alumne és un testimoni del nostre esforç i dedicació, així com de la feina de tants i tants cursos. Veure com els més petits milloren les seves habilitats bàsiques mentre els més grans aconsegueixen objectius més complexos és una de les majors recompenses de la nostra feina.

Ara ens endinsem en els cursos d’estiu, una època de l’any, en la qual hi ha una creixent demanda de cursos d’anglès per donar una empenta a la llengua i en molts casos, culminar una etapa amb l’obtenció d’un certificat oficial. Però enguany, i seguint una tendència iniciada fa uns 5 anys, augmenta notablement el nombre d’alumnes que aprofitaran l’espai entre els dos cursos, per reforçar algunes matèries i les seves tècniques d’estudi per començar el curs 2024-2025 amb més seguretat i millor preparació. Per primer any, Novacadèmia estarà oberta tot l’estiu per prestar aquest servei als diferents alumnes que el necessiten.

 

El curs 2024-2025 començarà puntual com sempre al setembre i serà sense dubte un gran curs de nou, el qual treballarem conjuntament amb les famílies, els alumnes i els centres escolars, coordinant-nos per seguir millorant i creixent junts. Hi haurà alumnes que seguiran, alumnes que ja han assolit els seus objectius, nous alumnes que ja hem començat a entrevistar i de ben segur, molta il·lusió i complicitat per dur a terme un altre bon curs, junts.

Gràcies per la vostra confiança! Us desitgem un bon estiu!

Equip Novacadèmia

25 de juny de 2024 

Obrir whatsapp
1
Hola! 👋
Puc ajudar-te?