Back

LEGO PLANET in ENGLISH

Tots coneixem el joc de construcció LEGO i hem jugat amb els nostres fills en nombroses ocasions, però segurament mai ens hem parat a pensar en els múltiples beneficis que reporta en ells des d’un punt de vista psicopedagògic. Segons diversos psicòlegs infantils, aquest joc de construcció lliure ens permet externalitzar el nostre sistema emocional per lo que d’entrada afavoreix de manera excepcional el treball de la intel·ligència emocional.

Aquest és un dels principals motius que han fet que el LEGO s’hagi portat al terreny de l’educació escolar, com una activitat més dins del marc de l’ensenyament. Segons els experts, les construccions de LEGO estableixen connexions a nous nivells. En començar a ajuntar peces, la creativitat i la imaginació, juntament amb el treball manual, posen en marxa processos mentals que permeten assolir un coneixement més profund de la persona. Quan aquesta tècnica es trasllada a un equip o conjunt de nens i nenes, cadascun d’ells ofereix una petita mostra de com percep el món, posant de manifest diferents punts de vista i promovent el diàleg i l’empatia.

Es tracta de dinamitzar en cada classe, dues o tres activitats on l’únic material que tenen els nens i nenes són taulers de Lego i peces de LEGO, sense cap muntatge previ ni cap model visual.

A través d’uns vídeos de LEGO de dos o tres minuts de durada i exclusivament gravats en llengua anglesa, els nens i nenes han d’interpretar una història senzilla i “explicar-la” amb les seves mans. Es fan petits equips i els nens i nenes comencen a construir amb les peces el que volen expressar.

L’activitat té un doble benefici. Per una banda, es fomenta la creativitat, l’expressió de l’abstracte i el treball en equip, però per l’altra banda, tot plegat es fa en un espai d’immersió en anglès, on es segueixen les rutines de l’anglès acadèmic en quant a salutacions, comiats, preguntes durant la classe, etc, en llengua anglesa, i on el professor explica i dona indicacions únicament en llengua anglesa.

És una activitat molt ben valorada per pares i nens i que introdueix el més petits en l’univers de l’anglès d’una manera lúdica.

La durada de les classes és entre 1 hora i 1,5 hores en funció del grup i l’activitat es duu a terme una vegada a la setmana.

Cada trimestre els diferents grups participen en una competició amb nens i nenes d’altres centres o escoles, on NOVACADÈMIA imparteix les classes de LEGO PLANET IN ENGLISH, a través de la NOVACADÈMIA LEGO LEAGUE®. 

Lego_lola_anglada_1
lego_lola_anglada_6
20200210_170355
20200217_173219
20200302_172532
20200302_173534
IMG_20190124_174828369
IMG_20190129_145531540

Anterior
Siguiente

BENEFICIS PSICOPEDAGÒGICS DEL LEGO PLANET

Els beneficis psicopedagògics del Lego Planet in English han estat certificats per l’Anaïs Rodríguez, psicòloga i psicopedagoga a NOVACADÈMIA SERVEIS FORMATIUS S.L. amb número de col·legiada 24228.

  • Fomenta la creativitat i la flexibilitat cognitiva, ajudant així a desenvolupar alhora la capacitat per a resoldre diferents problemes amb els que es puguin anar trobant.
  • Ajuda a establir relacions lògiques i planificar l’acció de forma més eficaç, potenciant múltiples habilitats relacionades amb el raonament lògic.
  • Millora la motricitat fina i les habilitats viso-constructives, viso-perceptives i viso-espaials. 
  • Fomenta l’autoconcepte i les habilitats socials.
  • Permet crear un ambient òptim per a treballar de forma cooperativa i potenciar la comunicació entre els infants. 
  • En aquest sentit, el fet de poder fer l’activitat en anglès aporta l’extra de l’exposició a la llengua, permetent que els infants treballin tots aquest aspectes i, alhora, puguin començar a utilitzar i entendre lèxic relacionat amb l’activitat en una llengua diferent a la seva llengua materna.
  • Alhora, permet relacionar l’idioma amb un moment de diversió i confiança.

Obrir whatsapp
1
Hola! 👋
Puc ajudar-te?